Blog

Blog Persbericht

Vredesmanifestatie voor solidariteit en vrijheid op zondag 17 maart

Betuig je steun, zondag 17 maart, 14:00 op de Dam, Amsterdam

Solidariteitsmanifestatie Als antwoord op de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch Nieuw-Zeeland roepen religieuze en maatschappelijke organisaties op om zondag samen te komen bij een vredesmanifestatie op de Dam. Mensen kunnen witte bloemen meenemen.

De initiatiefnemers: “Moslim, Jood, Christen of andersgezinden: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons vrijdagochtend vanuit Nieuw-Zeeland hebben bereikt. Wij willen onze solidariteit betuigen met de slachtoffers en nabestaanden van de verschrikkelijke aanslagen en een krachtig signaal afgeven vóór vrede en tégen terreur.”

Programma

14:00 – Woord van welkom door Roemer van Oordt
– Waarom dit gezamenlijk initiatief? Door Azzedine Karrat (imam)
– Opperrabijn Binyomin Jacobs
– Radboud van Delft – Vredesorganisatie PAX
– Publiek legt bloemen neer
– Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema

14:20 – Minuut stilte
– Boris van der Ham – Humanistisch Verbond
– Hanneke Gelderblom – OJCM
– Natasja van Weezel
– Atta de Tolk

14:40 Afsluiting

Een initiatief van: Vredesbeweging PAX Raad van Kerken in Nederland, Humanistisch Verbond Centraal, Joods Overleg Overleg Joden, Christenen en Moslims, Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties Nederland, Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, Moskee Alert, Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland, Al Nisa: de Nederlandse Moslimvrouwen Organisatie, Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie, Euro-Mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling, 21 maart Comité.

 

 

 

 

Geef een reactie