Blog

Heb jij een ouder aangesproken op het gedrag van hun kind?
Artikel Blog

Heb jij een ouder aangesproken op het gedrag van hun kind?

Ik heb 3 kinderen in de leeftijd van 11, 7 en 4 jaar. Ze spelen graag buiten. Af en toe komt het weleens voor dat ze ruzie maken met andere kinderen. Hoe moet je hier als ouder mee omgaan?

Kinderen kunnen elkaar beïnvloeden in het plegen van vandalisme, het pesten van anderen en agressieve uitingen. Mijn kinderen worden soms ook beïnvloed door andere kinderen. Ik vind dat ik hen erop mag aanspreken of naar de ouders van het kind mag gaan. Dit geldt niet voor alle situaties, maar als het vaker dan 3 keer voorkomt vind ik dat het moet stoppen. Het is jammer dat niet elke ouder dit waardeert.

Mijn oudste zoon van 11 jaar speelt af en toe buiten. Op een mooie zomerse dag voetbalde hij met een groepje kinderen van verschillende leeftijden. Als mijn kinderen buiten spelen zeg ik altijd dat ze lief moeten spelen, geen ruzie mogen maken en zich moeten gedragen. Met mijn jongere kinderen zat ik bij een ander pleintje en had geen zicht op mijn oudere zoon.

Na 15 minuten kwam mijn zoon huilend, bezweet, rood, onder de krassen en erg overstuur naar mij toe. Hij vertelde dat er een jongen aan zijn shirt trok. Mijn zoon vroeg of hij wilde ophouden, maar hij bleef doortrekken. Dit eindigde in een vechtpartij. Twee oudere zussen van deze jongen bemoeide zich met de vechtpartij en begonnen mijn zoon ook te slaan. Ik begreep niet waarom drie kinderen samenwerkten om één kind te slaan.

Door zijn verdriet barstte ik zelf in tranen uit. Ik was zo boos dat ik naar de ouders van het jongetje ben gegaan en er iets van gezegd heb. Zij vonden dat mijn zoon was begonnen met de ruzie. Hun zoon was helemaal rood van de klappen die mijn kind aan hem had gegeven. Ze waardeerden het niet dat ik naar hen was gekomen om erover te praten. Dit moet toch wel kunnen? Hoe denk jij daar over? Laat het mij weten in de comments.

Je kunt mij ook volgen op www.laylacelik.nl en social media.

Veel liefs,

Layla

Geef een reactie