Events

Laden Evenementen

All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus De Moslima

26 maart 2020 @ 18:00 - 21:00

€60

Evenement Navigation

Tot onze grote spijt is Al Nisa genoodzaakt de cursus De Moslima wegens de aangescherpte maatregelen tot nader bericht te verplaatsen. De cursus zal daarom niet plaatsvinden op de genoemde data (26/03/2020 t/m 16/04/2020). Wij werken er hard aan om de nieuwe data voor de cursus zo snel mogelijk bekend te maken. Houd hiervoor onze social mediakanalen in de gaten. Aan degenen die zich hebben aangemeld, vragen wij om geduld. Voor nu bidden wij voor ieders gezondheid en wensen wij veel sterkte aan allen. Moge Allah ons beschermen en dit virus zo snel mogelijk van de aardbodem laten verdwijnen. Allahumma Ameen.

Al Nisa organiseert dit jaar de cursus ‘de moslima’, die door Samira I. Ibrahim wordt gegeven. Tijdens vier lessen worden verschillende thema’s behandeld, waaronder de veranderingen die de islam teweegbracht in de levens van vrouwen. Daarnaast besteden we in deze cursus aandacht aan de rol van de vrouw in de islam en islamitische wetenschap, Westerse feminisme, en hedendaagse problematiek.

De moslima is meer dan alleen een getrouwde vrouw. Zij is dochter, zuster, moeder en dienares van Allah. Het is daarom belangrijk om te weten wat de verschillende rollen zijn die een vrouw uitoefent in de maatschappij, en hoe dit zich verhoudt tot de islam. Deze cursus is daarom bedoeld voor alle vrouwen die meer te weten willen komen over de islam en de vrouw.

De cursus is alleen toegankelijk voor vrouwen.

Data
26 maart 2020 – Les 1: Het leven van de vrouwen voor de komst van de Profeet Muhammad vzmh

02 april 2020 – Les 2: De rol van de vrouwen in de bloei van de islam, islamitische wetenschap en kennis

09 april 2020 – Les 3: Het Westerse feminisme en vrouwen in het Westen

16 april 2020 – Les 4: Hedendaagse uitdagingen en problematiek

Tijd: 18:00 uur tot 21:00 uur

Locatie
IHH NL, Burgemeester Röellstraat 16, 1064 BN Amsterdam
(Gratis parkeren, blauwe zone)

Inschrijven
Voor toegang tot de vier lessen betaal je eenmalig 60 euro.

Over de docente
Samira I. Ibrahim is afgestudeerd als ingenieur in de Civiele Techniek en als theoloog in de geestelijke verzorging aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerder gaf ze de lessen Arabische Woordenschat via de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) aan de VU. Op dit moment is ze werkzaam als project assistent bij Emoena – leiderschapsprogramma in multireligieuze context – en is ze actief binnen de organisatie European Geosciences Union (EGU).

Aanmelden

Gegevens

Datum:
26 maart 2020
Tijd:
18:00 - 21:00
Kosten:
€60
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Locatie

IHH
Burgemeester Roëllstraat 16
Amsterdam, Noord-Holland 1064 BN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 26 23 29 88