Blog

Even voorstellen
Artikel Blog Mijn verhaal

Even voorstellen

Assalammualaikum wa rahmatulLahi wa barakatuhu, lieve zusters, beste lezers en volgers van Al Nisa,

Het is hoog tijd om mezelf aan jullie voor te stellen als nieuw bestuurslid en PR functionaris van Al Nisa, de Nederlandse moslimvrouwenorganisatie. Mijn naam is Fitria Jelyta, humble servant of Allah Azza wa Jal, 28-jarige Indonesisch-Nederlandse soon-to-be mom (in sya Allah). In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als content- en eventmanager bij een stichting die zich inzet tegen klimaatverandering, een onderwerp dat mij aan het hart gaat. Wat mij ook aan het hart gaat, is uiteraard onze prachtige Deen, islam. Al lange tijd zocht ik naar manieren om mijn kennis over het geloof te verdiepen, maar ook om mijn spirituele en wereldse kennis te delen om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze Ummah. Alhamdulillah zijn mijn gebeden verhoord en heeft Allah de dames van Al Nisa op mijn pad gebracht. We praatten, we klikten en voor ik het wist, tik ik nu dit verhaaltje om mezelf aan jullie voor te stellen. And the rest is history.

Wat mij zo aanspreekt aan Al Nisa, is de focus op Nederlandse moslimvrouwen en hoe zij elkaar kunnen versterken en faciliteren in zowel hun persoonlijke als spirituele ontwikkeling. Daarnaast heeft Al Nisa een rijk geschiedenis aan activiteiten en initiatieven, waarbij moslimvrouwen in staat worden gesteld om elkaar te ondersteunen in hun zoektocht naar kennis over islam en in hun positie in de Nederlandse samenleving. Daar wilde ik, net als de vele ambitieuze moslimvrouwen die mij voorgingen, maar al te graag deel van uitmaken. Daarom besloot ik om mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatie om te zetten tot een (in sya Allah) waardevolle bijdrage aan de Ummah, met name aan mijn zusters in islam. Je kunt van mij dus verschillende artikelen verwachten over mijn persoonlijke spirituele reis, relevante onderwerpen als klimaatverandering en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook ditjes en datjes van het vrouw-zijn. Verder schrijf ik ook graag over prominente vrouwelijke rolmodellen van de islam die zich in het hier en nu bevinden, maar vooral ook de rolmodellen, die ons vandaag de dag nog altijd blijven inspireren lang nadat zij zijn heengegaan. Denk bijvoorbeeld aan onze geliefde Khadija bint Khuwaylid (moge Allah tevreden met haar zijn) en Fatima El-Fihriya, die in Fez ’s werelds eerste madrassa en bibliotheek oprichtte.

Ook ben ik benieuwd naar jullie verhalen, als moslimvrouw in Nederland. Wat houdt jullie bezig? Waar gaan jullie harten sneller door kloppen? En wat kunnen wij voor elkaar betekenen? Laten wij daarom met de hulp en wil van Allah in deze wereld onze potentie volledig benutten als dromers, denkers en doeners, opdat wij Zijn zegeningen en goedkeuring mogen ontvangen in dit leven en in het Hiernamaals. En laten wij elkaar hier treffen bij Al Nisa, het vooraanstaande platform voor Nederlandse moslimvrouwen, opdat wij elkaar leren kennen en gekend worden als zusters in Deen.

Veel liefs, jullie zuster,
Fitria

Geef een reactie